Форум на ОКУЛУС

Тема 40725, сообщений: 8684

Автор Сообщение
laki
вектор
     29 марта 2023 (19:24)

А я устала от ваших имперских амбиций.Вроде и в патриоты стремитесь,но рашенскими методами.Во всем западном мире НОРМАЛЬНО сначала думать о себе, выбирать,где тебе лучше.И тольков совке и рашке манипуляшки-сам погибай,товаризща выручай,родина зовет,родина трубет,а ты на 122 местеВо всем цивилизованном мире маску сначала СЕБЕ.а потмо ребенку.Знаете,с чем столкнулись американские психологи военные и израильские с начала АТО?У наших воинов проблема,даж у молодых,котоыресовка не застали, вот эта гребанная прошивка,что сам погибай.А во всем мире иначе,сначала помоги себе, убедись,что ты в безопасности,а потом осмотрись,чем и кому ты можешь помочь.

И только ватники точно так,ЖЕ,КАк вы могут упрекать.манипулировать.требовать самопожертвования от кого-то.Только ватники живут сами в дерьме и пытаются затянуть туда других.Как вы,сами под ракетами сидите,а других упрекаете,что ищут выгоду.посмели желать лучшего.Так чем вы лучше их-то?

я-часть той силы,что вечно хочет зла и вечно совершает благо
le-s
     29 марта 2023 (19:34)

самопожертвования

От!

Ключове.

Ви сприймаєте потребу в розумовому зусиллі не на своє благо, як знущання.

Добре. Вам важко змінити мову, ви вбачаєте в ній лише зручний інструмент, до якого звикли так, що ой.

Але тоді майте мужність визнати нездатність зробити в цьому місці "послугу" державі.

Визнайте, вибачтесь наперед і на цю тему мовчіть. Не будьте в ролі адвоката чужої мови.

Как вы,сами под ракетами сидите,а других упрекаете,что ищут выгоду.посмели желать лучшего.Так чем вы лучше их-то?

Тим, хто поїхав від ракет, я не докоряю.

Ви мені щось своє приписуєте знову.

Ви давно виїхали. Тут теж я не докоряю і писала про це.

Але зрозуміти одну річ ви мусите.

Це факт. Невмолимий. Факт.

Коли ви припиняєте жити на території своєї країни і хочете отримати громадянство іншої, у вас автоматично стрімко зменшуються права щось вимагати від "своєї" країни.

Як на мене, це як божий день очевидно.

Хіба, якщо ви навіть просто з"їдете з квартири своїх батьків або інших родичів, з якими жили спільно,

Ви будете їм диктувати як вести господарство?

le-s
     29 марта 2023 (20:02)

Я, правду кажучи, не очікувала стільки агресії до мови її колишньої батьківщини.

Я про Лакі.

Таким брудом-історіями поливати україномовних.

Від учасників форуму і аж до захисників.

За такі намагання дискредитувати своїх під час війни вона заслужила медальку від фсб.

Leosun
     29 марта 2023 (21:39)

laki

Какими психологами?Очередными бритиш ученными?

І чим вам не догодили британські вчені? Можливо, у британських вчених і є дослідження щодо цього питання, але я не в курсі. А от українські психологи вважають що мова пов"язана з безпекою і людини і суспільства. Сподіваюсь, українські психологи у вас викликають довіру? Так ось, мова - це культурний код і без нього людина і суспільство втрачають первинну ідентичність і так чи інакше гине. А, найважливіше, те, що суспільство ж не втрачає просто мову і стає німим, ні - на зміну рідної мови завжди приходить мова чужа. Всі колонії та поневолені народи в історії людства проходили цей етап - знищення рідної мови і перехід на мову метрополії. Навіть наразі, якщо подивитись на рф, там вимирають мови нацменшин, які ніде в світі більше не представлені, тому що існують тільки на території компактного проживання певного етносу. І відновити ті мови буде вкрай складно. Що це значить на генетичному рівні? Людина втрачає базові коди, які лежать в основі певного роду, народу, нації. На езотеричному рівні чужий егрегор пожирає рідний егрегор. Тобто, чужа мова - це вірусна програма, яка руйнує материнську програму, Це - буквальна аналогія з айтисферою. Хоча, дуже схоже, що весь наш світ запрограмований за бінарним кодом. Саме так це працює.

Тому я і писала вище, що важливо зрозуміти, хто ти? Це важливе питання для кожної людини. Тому що від цього залежить, який у тебе код і чи він не поломаний. Я, особисто, вітаю знання людиною стільки мов, скільки вона в змозі засвоїти і використовувати в житті, кар"єрі та духовному розвитку. Є люди для яких рідними можуть бути і 2 мови, по мовам батьків, хоча, об"єктивно, найчастіше, це - мова матері, яка спілкується з дитиною під час годування немовляти.

Пам"ятаєте у Шевченка :

Учітесь, читайте,

І чужому научайтесь,

Й свого не цурайтесь.

Бо хто матір забуває,

Того Бог карає,

Того діти цураються,

В хату не пускають.

Чужі люди проганяють,

І немає злому

На всій землі безконечній

Веселого дому.

Він щось знав про генетичний код і як він працює на різних рівнях.

Если бы вся Украина говорила на мове с Европой вместе.все равно путлер бы напал.

Це він з вами обговорював? А як же тема, про "один народ, искусственный язык, придуманная страна, подаренный Крым, защита русских в Украине от нацистов, наркоманов " и таке інше? Ви розумієте, що саме ці виплекані нарративи лягли в основу агресивної політики до України і війни, як логічне продовження. Спочатку п"ята колона десятиліттями пропагувала "русский мир" в усіх варіаціях за величезні кремлівські кошти, підтримувала тему про дві України з кучмівсьхих часів, потім про необхідність захисту російської мови в Україні. Це все робилось для того, щоб дати час рф підготуватись до війни і на гаслі захисту росіян, увійти в Україну. Це спецоперація була по захопленню одного егрегора іншим. І ми це вже все проходили с часів Переяславської Ради. Начебто, коли це було, які аналогії, навіщо про це згадувати, правда? Повертаємось в початок і читаємо про коди і егрегори. Мова - в основі захоплення однієї країни іншою, одного егрегора іншим.

Leosun
     29 марта 2023 (21:40)

laki

Мне не важно мнение какого-то одного отдельного поляка.Это проблемы его восприятия,и только.Они прекрасно знают,что у нас куча языков,что часть страны говорит ан русском.Плюс у него еще травма от оккупации совковой, поляки.чехи люто ненавидят русских(я уже молчу.что оккупацию стран соцлагеря подерживали не только русские,там были представители всех совковых республик,в том чисдле и украинцы).У него ассоциация с оккупацией,проекция.

І дуже даремно, що вас не цікавить думка поляка, який представляє націю, яка приймає млн. українців. Przemysław Lis-Markiewicz - юрист і безкоштовно допоміг величезній кількості українців виїхати в Польщу, коли почалась війна. І він готовий допомагати українцям, які потребують допомоги, але не готовий це робити для носіїв "русского мира", тому що це - питання безпеки його рідної країни. За яким критерієм він може зрозуміти кому допомагати а кому - ні? За мовою,і це настільки просто і зрозуміло, що я не можу збагнути, чому ви не розумієте таку просту річ. Не потрібні в Польщі російськомовні українці тому, що вони, потенційно, несуть загрозу національній безпеці. Нафіга їм таке "шастя"? Це питання турбує польське суспільство, не треба думати, що вони це проковтнуть, ніт. Вони достатньо постраждали від окупаціі росіянами 548 раз за всю минулу історію, щоб усвідомити, що від них їде загроза для польського егрегора.

Leosun
     29 марта 2023 (21:40)

laki

Про аферистів - смішно, до теми мови це немає ніякого відношення.

Аа,ну, понятноу вас двойные стандарты.То вы пишете,что мова-это безопасностьтеперь-что мова не имеет отношения к аферистам.Эдакая подмена понятий.Вы или не понимаете,о чем я пишу,или.что скорее всего,делаетет вид что не понимаете.

И тут же лучший способ защиты-это нападение,пытаетесь меня обвинить в осквернениии мовы,о как!Это называется переобуться на лету.

Ви писали

Не привязывайте язык к безопасности.Дело не в языках.а в поступках.Сколько украиноязычных коллаборантов,сколько чиновников в вышиванках воруют деньги на крови,и сколько русскоязычных защитников?На поступки смотрите.а не на мову.Сколько диванных поцреатов пишет на мове,а сколько аферистов на мове собирает деньги с людей якобы на помощь армии.а потом исчезает?

Ви чомусь тільки українськомовних звинуватили в усіх смертних гріхах, а російськомовних не згадали, як так? Поясніть, з якого дива ви це написали? Ви ж буквально написали, що російськомовні - захисники, а українськомовні - колоборанти та злодії! Це відповідає дійсності?

Все это грустно.конечно,но я не услашала ответ на свой вопрос-кто дал вам и ижде с вами право осуждать мой выбор.навязывать мне ваше видение,указывать мне ,на каком языке мне общеться в быту,диктовать,куда я уехала и зачем, возвращаться мне или нет, выгонять меня из моей страны.земли моих предков и т.д.и т.п.И последний вопрос-вы кто?Кто вам дал такие полномочия?Мы точно живем в свободной стране,или ментально это отсталая совковая рашка?

Мені пофіг на ваш вибір, у кожного своя карма. Я просто висловила свою думку і запитала у вас те, що мене цікавило. Запитала, розумієте ? Тут ключове : запитала те, що цікавило. А ваша агресія до української мови збентежила, тому що таку реакцію я чула тільки від рашистів. Чому згадка про українську мову, мову країни, громадянкою якої ви досі є, викликає таку дивну реакцію??? Ви тут понаписували про різні мови і жодна не викликала таку реакцію.... Ви точно - українка? Так само мене дивує, що, начебто, я маю якесь відношення до того, що ви виїхали.... Коли і як я вас виганяла??? І чому маю читати від вас агресивні випади? Якщо ви не готові вільно, без агресивних випадів спілкуватись, я пропоную не писати один одному.

laki
вектор
     30 марта 2023 (02:55)

Не вижу смысла отвечать на ваши манипуляшки.переобуваетесь на лету,вон, уже дискредитацию армии пришили

Заставь дурака богу молиться,он лоб разобьет.Спрошу одно,вы что,реально,верите,что если бы вся Украина говорила на мове,путлер не нашел другой повод напасть?Если ДА,то о чем с вами говорить?Если да, то таки примазавшиеся диванные патриоты.У меня все.Блэт,я от этого совка бегу,а он меня догоняет в виде вас,например. Он у вас внутри.И дааа, таки вы недалеко убежали от россиян,образ мышления идентичен, даже шаблонные фразы одни и те же.Не позорьте патриотов.Лучше промолчите,мимо пройдите.

laki
вектор
     30 марта 2023 (02:56)

, правду кажучи, не очікувала стільки агресії до мови її колишньої батьківщини.

Это вам на рашу,чемодан-вокзал, там все такие же..Украина моя страна,и я надеюсь.пока я вернусь,таких как вы там уже не будет.

le-s
     30 марта 2023 (06:36)

Лакі заслужила бан.

Агресія до своєї країни і україномовних громадян - це потенційна загроза для безпеки.

Вона захищає рускіймір в його мовній складовій тут.

Значить, перешкоджає поки що віртуально становленню україномовного простору в Україні.

Якщо повернеться - буде спонукати інших не переходити на українську, буде захищати росмову вже в Україні.

Найбільше шкодять дітям такі дорослі.

І не вірте тому, що вона знає українську.

"розуміти" - не дорівнює "знати".

У нас тут кожен росмовний - "фахівець" з української.

А як відкриє рота, вуха в трубочку згортаються - не лише через слово російське, а і вимова така, що чи плач чи смійся.

Знавці блін.

Книжок не читають ні перекладних на українську, ні сучукрліт, не юзають в побуті, але "знають". Смішно.

Леосан,

Дякую за цю позицію.

Ви, ТетянаА і, мабуть, все.

Тут на форумі лише ми троє, хто захищає проукраїнське так. Якщо є хтось ще, виходьте з тіні.

Бо росмовні відкривають свого рота лиш тому, що нас мало. Якби натовп їх затюкував, то сиділи б вони як миші.

Ставлю блискавку для Лакі.

Вона не менше загрожує, ніж Алекс.

le-s
     30 марта 2023 (06:42)

Я припускаю, що в разі бану вона ще активніше ненавидітиме українську.

І у когось може виникнути бажання демпінгувати в цій ситуації.

Раджу подумати тричі про баланс гідності, мовної безпеки і потенційної загрози від таких як вона.

Добавить сообщение в тему

Только для зарегистрированных пользователей!  Зарегистрироваться?
Внимание! Информация по просьбе участников форума из сообщений не удаляется.

имя (псевдоним)
пароль

Описание значков форматирования
новое сообщение

загрузка карты
  Разрешена загрузка файлов до 1Мб и типов .jpg, .gif или .png!

Инструкция для тех, кто пользуется транслитом!

Пояснения

Новое на Джокере