Тема 40725, сообщений: 8684
Кінець рф-ії |
Автор | Сообщение |
inhobbock |
![]() ![]() Людям вообще не нужно указывать, достаточно высказывать свое мнение и никому его не навязывать. И не важно на каком языке. А самому стараться быть просто хорошим человеком и уже своим примером вызывать желание других говорить на языке своей страны, кто еще в пути. Это как писать пост: можно просто написать о чем; можно бросить ссылку с надеждой, что зайдут;а можно выложить текст. Смотря чего ты хочешь от собеседника: просто выговориться, выговориться с желанием пообщаться лишь с избранными либо донести информацию как можно большему кругу людей ради них. Если на украинском говорит прекрасный человек и его язык как ручеек, то все вокруг переходят автоматически. А если кто-то начинает упрекать, да еще и границы личные нарушая, то у людей внутреннее сопротивление и не языку, а именно органичению свободы. |
laki вектор |
![]() ![]() Наша мета - будувати українське на всіх рівнях.
А не продовжувати життя ворожого. Именно это вы сейчас и делаете.Именно ведете себя,как тичный житель рашки.Точь-в точь.Там тоже советами заипут,везде свой нос сунут.кому что жделать и как жить.Что ж вам моя эмиграция покоя не дает?Вас кто-то держал?Я вам что-то должна или обязана?Нравится мне мир познавать,в четвертой стране уже живу,в чем проблема?Может,еще где поживу,не вашего колхозного ума дело,где мне жить ,и как говорить.Собой займитесь.Границ личных нет от слова совсем.как у рашиков.Все вокруг колхозное,все вокруг мое,все должны сидеть у березок и родных могил,кто не с нами.тот против нас.Что это вы писать стали через 8 лет войны,до этого все устраивало?А у меня она началась в 2014. я-часть той силы,что вечно хочет зла и вечно совершает благо
|
laki вектор |
![]() ![]() Давайте я прийду на литовський форум якийсь і почну качати права Ну,здесь же качаете,и ничего.Ладно,на форуме.так вы еще и берете на себя много.вплоть до того.кому куда ехать и где жить)))блэт, когда этот совок у нас уже исчезнет типа вас?Как вы все задолбали,вы открещиваетесь от него.а он внутри.в мозгах,как прошивка! я-часть той силы,что вечно хочет зла и вечно совершает благо
|
laki вектор |
![]() ![]() как вам Арестович? Не долюбливаю его,мутный, но что то в этих рассуждениях есть.
я-часть той силы,что вечно хочет зла и вечно совершает благо
|
le-s |
![]() ![]() У вас, росязиких, дуже висока чутливість і самооцінка. Знаєте чому ви так реагуєте на слово "повинні"? Тому що відчуваєте, що так і є. Для статуса громадянина.
Чому за кордоном, як ви кажете, ніхто не змушує і не забороняє розмовляти як хочеш. Та тому що їх мови державні захищені на 100% залізобетонно. До того ж не про вашу кухню або розмову з чоловіком по телефону і я кажу.
У нас країна не терпіл і не ждунів, а демократія. Нарешті багато громадян займають активну громадську позицію. Громадяни встановлюють як має бути в країні і державі. Однак точно не ті, хто нападає на мову своєї країни мовою окупанта. І каже, що рідна державна їм не потрібна.
Ви голову увімкніть і подумайте скільки ви особисто шкоди наносите своїй країні подібною риторикою. Коли залізаєте на один бронепотяг з москалями і просуваєте права росмови. Як же сміються над вами і нами вони в цей час. Як аплодують і радіють. Гідра задоволена, що має таких помічників. Москалів зрозуміти можна, то їх мова. А ви чого?
Ще раз. Ви відповідальні за те, як представляєте свою, для когось вже колишню, батьківщину перед іноземцями.
Навчіться нарешті відрізняти статуси просто людини і громадянина. Керуєтесь власною вигодою і обираєте громадянство іншої країни. Добре. Ваше право. Але і розумійте, що на цьому припиняються ваші права як громадянина попередньої країни проживання чи народження. Не міняєте громадянства? Так тим паче - не мішайте свої хотєлкі просто людини з відповідальністю громадянина. |
le-s |
![]() ![]() Далі. Які книжки ви читаєте? Окрім англомовних або франкомовних, які ви точно читаєте, якщо живете роками у відповідних країнах. Книжки яою мовою написані, чиїх авторів купуєте для себе?
Лакі, конкретно ви, кого з українських письменників знаєте? Сучасних. Як багато їх книжок ви купили і цим самим підтримали свою літературу і економіку добровільно. Свою - тобто поки що "українську" у вашому контексті. Собі чи на подарунок. Книжки вас не змушують говорити українською. Вони не проти, щоб їх читали.
А скільки росмовних книжок російських письменників, Лакі, ви купили і прочитали?
Пропорцію напишіть. Укр:рос.
Якщо скажете, що зараз все електронне, то питання те саме: скільки україномовних книжок ви купили або безкоштовно скачали у електронній версії в порівнянні з росмовними?
Інгобок, до вас теж це питання. Оскільки ви не емігрантка в повному сенсі, думаю, у вас в цій темі краще буде, ніж у Лакі. |
Крылатый Бык |
![]() ![]() У Украины есть великий шанс после войны, стать цивилизованной страной , войти в ряд других нормальных демократических государств, где никого не гнобят, не попрекают, не убивают за язык на котором человек разговаривает. В Канаде же могут мирно ужиться англоязычные и франкоязычные , а почему? Потому что страна ц и в и л и з о в а н н а я. Нет никакого совка дремучего, типа кто не с нами , тот против нас. Нет никаких подсчетов кто сколько книжек прочитал на каком языке. Нет никакого языкового насилия.
Если в Украине не смогут цивилизованно решить языковый вопрос, то покатятся по пути рашистов , которые всем все пытаются насильно навязать , что говорить, как говорить , что думать, что делать . А чем закончили рашисты мы все в реале наблюдаем. Фанатизм, победобесие , «диды на палках» и культ ненависти заканчиваются голимым фашизмом… |
le-s |
|
Крылатый Бык |
|
le-s |
![]() ![]() Крилатий Бик, Я от думаю наскільки треба бути нахабним, цинічним, негідним і трусливим, Щоб водночас Крокодилячі сльози лити "я не відповідаю за напад на вашу країну, але стурбовано засуджую рашистів", Вказувати моїй країні як їй поводитись щодо її мови, Колупаючись в зубах за чайком в своєму болоті, яке не знало поки ще руйнувань і біди, казати зверхньо "у України є шанс".
Ви хто такий щоб щось оцінювати? Я розумію, що голова дадєна і думок різних і про все багато. Власних поглядів. Але ж є якась межа, норми, відчуття доречності озвучення вашого погляду.
Якби моя країна напала на вашу і я не підтримувала цей напад, мені б і в голову не прийшло лізти зі своїми думками про мовну політику вашої країни. Тим паче, якби мої слова були про "утиск моєї мови в вашій країні".
Та ви з того ж тіста, що і русня вся. Нахабний і неадекватний.
Своє у себе робіть. Не вистачає сил, розуму?
Зато тут вєлічаво можна роль зіграти.
Тьху.
Навіть не розчарована. Ібо припускала, що ви один з.. |
Символический прогноз на октябрь 2025 года
Календарь цветовода на октябрь 2025 (комнатные растения)
Астро- рунопрогноз для Весов, Скорпионов, Стрельцов, Козерогов, Водолеев, Рыб.
МЕСЯЦ ОБЕЗЬЯНЫ 2025
Музыкальный love-прогноз на 2025 год