Тема 40725, сообщений: 8684
Кінець рф-ії |
Автор | Сообщение |
le-s |
|
le-s |
![]() ![]() Через війну Росії проти України близько 1,5 млн українських дітей мають ризик розвитку депресії, тривожних станів та інших психологічних проблем.
Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час бесіди з актором Орландо Блумом та командою ЮНІСЕФ.
Зазначається, що внаслідок повномасштабної війни Росії проти України пошкоджено або повністю зруйновано тисячі шкіл, а майже 2,7 млн українських школярів змушені навчатися онлайн чи у змішаному форматі. А близько 1,5 мільйона українських хлопців та дівчат загрожують розвиток депресії, тривоги та інших психологічних проблем.
|
Крылатый Бык |
|
Leosun |
![]() ![]() ![]() laki
З Ваших коментарів цікаві висновки і відповідні запитання: За кордоном всі використовують мову, яка закріплена законодавчо. В побуті використовують рідну мову. Ви якою користуєтесь? Ви використовуєте російську мову? Скільки часу у вас зайняло вивчення мови країни перебування? Вас хтось змушував це зробити?
А Україну будуть відновлювати люди, для яких вона рідна і яку вони готові піднімати, тому що для них це - важливо і по-іншому вони не можуть. Сьогодні прочитала, що на 2-й лінії фронту військові, аграрії в цивільному житті, побудували теплицю. Знаєте чому? Вони по-іншому не можуть, така іх сутність. Ті громадяни, які виїхали, будуть піднімати економіку країн перебування. Все - дуже просто. А, назагал, наразі такий час, коли кожна людина робить свій вибір по сумлінню та відповідно до особистої трансформації. Важливо правильно зрозуміти в чому все це полягає. |
le-s |
![]() ![]() Лакі, Я "своїх" до пори-до часу не чіпаю. Таке правило. Але воно має межі. Тому остудіться. Поки спокійно говорю.
Ні, ласточка, так це не працює. Ви не представляєте якоїсь окремої вищої цінності, ніж решта громадян України. Заслуговувати перед росмовними, щоб вони включили голову і почали думати, що не їм винні, а вони - для держави виконувати певні розумові обов"язки? На що це схоже, знаєте? На гидку рису - схильність до корупції. У нас вся держава розслабила булки за час совку. Велика частина звикла виконувати обов"язки після додаткової мотивації. Відвикайте. Вмикайте самостійно відповідальну позицію.
Ви вже показали, як вам Україна потрібна. Коли виїхали. Домом собі обрали чужу країну. Не Україну. Мовою собі обрали чужу мову - не українську. А тепер сидитк і заливаєте, що ми, хто лишився і обрав проукраїнське все, ще повинні вислужитися, щоб вони схотіли "по любві" зробити те саме.
Помітила, що у упоротих росмовних українців дуже багато спільного з москалями.
|
Leosun |
![]() ![]() ![]() (Автоматический перевод с транслита!) лаки
Так і бачу, як Ви розмовляєте з чехами або канадійцями російською мовою, а вони Вам не забороняють це робити.....
Ви себе чуєте? Яка російська мова в Чехії та Канаді? Хто вас там зрозуміє? Совкова діаспора? Так про це і мова: ви розмовляєте російською саме тому, що совок переміг. Просто треба це визнати для себе і тоді не буде такої агресії та зневаги до МОВИ. А, ні - вони виростуть в рази, бо тільки російськомовні зневажливо в російськомовному тексті пишуть "на мові", "мова". Ну от реально, скільки я вже пересвідчувалась, що українська мова - як маркер ідентифікації людини. Якщо бісить - точно совка викручує. І це, справді, питання свободи, свободи від агонії совка. Але процес очищення пішов. В Україні серед тих, хто мало використовував українську мову і не виїзджав від 24.02.2022, всі повально переходять на українську. От дивина.... А серед тих, хто виїхав і не володів, ситуація інша. Таки втрата коріння та зв"язку з Батьківщиною працює на інші культури. Как і завещал великий Ленин (зачеркнуто) Алекс - модератор форума.
Я накидаю пару постів одного поляка, щоб було зрозуміло, чому МОВА важлива.
"Все, що я пишу - це про російськомовних громадян України. Звідки вони взялися ? Ще тридцять років тому можна було сказати, що це був продукт русифікації з радянських часів. Але не зараз. Російськомовні українці до 40 років мали останні 30 років вивчити українську і стати українцями. 90% з них знають українську мову, адже було викладання мови в дитячих садочках, садочках, школах, університетах. Але для них це непотрібна мова, як сказав міністр освіти про українську мову в уряді, помазаному Януковичем - Дмитро Табачник. Для тих, хто знає українську мову (як іноземну) малоросам (російськомовні громадяни України з російською душею), українська мова непотрібна і навіть небажана. Це переважно або безпосередньо етнічні росіяни, або їхні нащадки, які переконані, що Україна - це штучний твір, а України немає взагалі, є територія між Буги і Доном, з якої більше половини - це вічні російські території. Нагадаємо: у 1930-х роках Сталін морив голодом схід і південь України і знищив майже повністю українське населення. На їх місце він вивіз з Росії людей з соціальної маргіналізації, переважно ув"язнених та засуджених. Тепер він звільняє злочинців з в"язниці, щоб вони могли служити в Україні (це умова звільнення), випускав їх з в"язниці, щоб заселитися на українських територіях, де загинули від голоду, або вбивали, або вигнали в Сибір. Московський попа подбав про те, щоб нащадки російських злочинців ніколи не втратили свою ідентичність і не стали Тепер у вас, поляки, у вашій країні, близько півтора мільйона таких осіб. І це тому, що ваш уряд ПиС приймав їх оптом без жодних роздумів. Ви постійно чуєте російські крики? Саме так. Тоді страждайте. Українці радіють, що вісім мільйонів росіян покинули країну і моляться, щоб ніколи не хотіли покидати Польщу. Ми повинні з"їсти цю жабу. Пам"ятайте про це кожного разу, коли чуєте російську від підлітків чи молоді. Кожні 2, 3 хвилини, кожні 2, 3 хвилини. На вулиці, в трамваї, в магазині, в парку, на вокзалі. Всюди. Руський мір зі сходу та півдня України ще не сказав останнього слова. Ви все ще згадаєте мій пост"
Таки обмежусь одним текстом, бо він дуже жорстко критикує російськомовних громадян і вважає їх прихованими або й відкритими путіноїдами, які просувають "русский мир" в Європу. А нікому в Європі, після Бучі та Маріуполя, він не потрібний, бо ніхто не спрогнозує результат такої міграції. Отакий сюжет.
А це його інтерв"ю українському каналу.
|
Leosun |
![]() ![]() ![]() Так і знала, що тема мови буде актуалізована, Марс увійшов в Рак, а сьогодні і Місяць там, і Марс керує Меркурієм, Юпітером та Сонцем. Є шанс подискутувати та аргументувати свої позиції. Я в темі ще з минулої п"ятниці, бо вислухала одного розкрученого психолога, якраз на мовну тематику.
Але тут є одне важливе питання, яке допоможе знайти відповіді. Питання таке: Хто ти є? |
Leosun |
![]() ![]() ![]() laki
Ви текст польського автора прочитали??? Ви або прикидаєтесь людиною, яка не розуміє, чому поляки, наприклад, дуже гостро реагують на російськомовних українців, або ви не та людина, за яку себе видаєте. Ще раз, читайте по губам: Поляки сприймають російськомовних українців за адептів "русского мира", розумієте? Для них - це загроза, питання безпеки. Вони не розуміють, як в країні, якій 31 рік, громадяни не володіють і не розмовляють державною мовою. І чому вони мають рятувати "русский мир" в Польщі. Як вам таке "лікування" від поляків, які утримують мін 1млн українців? |
A |
![]() ![]() (Автоматический перевод с транслита!)
Девушки Что тут у вас?
Кого забанить ?
Лаки, да не враги они вам. Просто остыньте. Не говорить принципиально на родном языке?
Ле-с, может вы все таки зря стали писать, чтобы на форуме писали на украинском языке. Форум то многонациональный, как вы себе представляете? Помните, я пробовала что- то писать на украинском, получилось смешно и вы мне писАли, что гугл перевел примерно, но криво
Ну, как мы будем с вами общаться?
Я даже не все понимаю, что пишете, переведя текст, я все равно должна додумать, что в точности xотели сказать Слава Україні !
|
laki вектор |
![]() ![]() Лаки, да не враги они вам. Просто остыньте. Не говорить принципиально на родном языке? Да пофиг, на каком, если навязывают.значит.это чужое решение.это ограниченние моей свободы выбора и моих прав,значит.вопреки.буду говорить ан нем.дело не врусском,если б навязывали сербский или китайский,я точно так же бы протестовала.Потмоу что некотоыре узколобые возомнили из себя властелинов мира и решили.что могут кому-то указывать,на каком языке говорить. я-часть той силы,что вечно хочет зла и вечно совершает благо
|
Символический прогноз на октябрь 2025 года
Календарь цветовода на октябрь 2025 (комнатные растения)
Астро- рунопрогноз для Весов, Скорпионов, Стрельцов, Козерогов, Водолеев, Рыб.
МЕСЯЦ ОБЕЗЬЯНЫ 2025
Музыкальный love-прогноз на 2025 год