Тема 9581, сообщений: 142
Дышите глубже |
| Автор | Сообщение |
|
Апрель ![]() |
Киевский суд запретил все субботние митинги на Майдане
В пятницу вечером Шевченковский районный суд Киева вынес постановление по иску городских властей о запрете 31 марта любых акций на Майдане Незалежности, сообщает интернет-издание "Украинская правда". В субботу на главной площади украинской столицы собирались провести свои митинги как представители правящей коалиции, так и оппозиции.
Власти города мотивировали свое обращение в суд тем, что одновременное проведение акций противоборствующих политических сил может повлечь за собой негативные последствия.
Напомним, что 31 марта оппозиционные блоки БЮТ и "Наша Украина", а также общественная организация "Народная самооборона" намеревались провести в центре Киева митинг с требованием роспуска парламента. Одновременно с ними на центральной площади намеревались собраться сторонники Партии регионов и парламентской коалиции, обвиняющие оппозиционеров в намерении расколоть Украину. |
|
Апрель ![]() |
Горит в ординаторской свет... Текила разлита по правильным стаканчикам. Тонко нарезан лайм. Клизма выброшена за ненадобностью. Квадратный Плутончег чёкается со студентом. (занавес) "ист.болезни. Стр.13" |
|
Доктор |
Каааккккооооойййййй, занавес ?!!
Об'является концерт, в знак поддержки дружественного Украинского народа в борьбе за мир во всем мире и спокойствие на своей прекрасной земле !
ПОЕМ !
Ой дівчино, шумить гай
1. Ой дівчино, шумить гай, Кого любиш — забувай, забувай. Ой дівчино, шумить гай, Кого любиш — забувай!
2. — Нехай шумить ще й гуде, Кого люблю — мій буде, мій буде. Нехай шумить ще й гуде, Кого люблю — мій буде!
3. — Ой дівчино, серце моє, Чи підеш ти за мене, за мене? Ой дівчино, серце моє, Чи підеш ти за мене?
4. — Не піду я за тебе: Нема хати у тебе, у тебе. Не піду я за тебе, Нема хати у тебе.
5. — Підем, серце, в чужую, Поки свою збудую, збудую. Підем, серце, в чужую, Поки свою збудую.
6. — Постав хату з лободи, А в чужую не веди, не веди. Постав хату з лободи, А в чужую не веди.
7. Чужа хата такая, Як свекруха лихая, лихая. Чужа хата такая, Як свекруха лихая.
8. Хоч не лає, так бурчить, А все ж вона не мовчить, не мовчить. Хоч не лає, так бурчить, А все ж вона не мовчить.
* * *
Ніч яка місячна
Ніч яка місячна
Ніч яка місячна, ясная, зоряна, Видно, хоч голки збирай; Вийди, коханая, працею зморена, Хоч на хвилиночку в гай!
Сядем укупочці тут під калиною, І над панами я пан! Глянь, моя рибонько, - срібною хвилею Стелеться в полі туман.
Ти не лякайся, що змерзнеш, лебедонько, Тепло - ні вітру, ні хмар; Я пригорну тебе до свого серденька, А воно палке, як жар.
Ти не лякайся, що білії ніженьки Вмочиш в холодну росу; Я ж тебе, вірная, аж до хатиноньки Сам на руках однесу.
Ніч яка місячна, ясная, зоряна, Видно, хоч голки збирай; Вийди, коханая, працею зморена, Хоч на хвилиночку в гай! Слова: Михайло Старицький
* * *
Дивлюсь я на небо
Слова: Михайло Петренко Музика: Василь Заремба
Дивлюсь я на небо та й думку гадаю: Чому я не сокіл, чому не літаю, Чому мені, Боже, ти крилець не дав? Я б землю покинув і в небо злітав.
Далеко за хмари, подальше од світу, Шукать собі долі, на горе привіту І ласки у зірок, у сонця просить, У світлі їх яснім все горе втопить.
Бо долі ще змалку здаюсь я нелюбий, Я наймит у неї, хлопцюга приблудний; Чужий я у долі, чужий у людей: Хіба ж хто кохає нерідних дітей?
Кохаюся з лихом, привіту не знаю І гірко і марно свій вік коротаю, І в горі спізнав я, що тільки одна - Далекеє небо — моя сторона.
І на світі гірко, як стане ще гірше, - Я очі на небо, мені веселіше! Я в думках забуду, що я сирота, І думка далеко, високо літа.
Коли б мені крилля, орлячі ті крилля, Я б землю покинув і на новосілля Орлом бистрокрилим у небо польнув І в хмарах навіки от світу втонув! * * *
ГУЦУЛКА КСЕНЮ
Роман САВИЦЬКИЙ
Темна нiчка гори вкрила, Полонину всю залила, А в нiй постать снiжно-бiла, Гуцул Ксеню в нiй впiзнав.
Гуцулко Ксеню, Я тобi на трембiтi Лиш однiй в цiлiм свiтi Розкажу про любов.
Пролетiло жарке лiто, Гуцул iншу любить скрито, А гуцулку синьооку В нiч останню вiн проща.
Гуцулко Ксеню, Я тобi на трембiтi Лиш однiй в цiлiм свiтi Розкажу про свiй жаль.
Черемошу грали хвилi, Сумували очi синi, Тiльки вiтер на соснинi Сумну пiсню завивав.
Душа страждає, Звук трембiти лунає, А що серце кохає, Бо гаряче, мов жар
* * *
Ой, летіли дикі гуси
Слова: Юрій Рибчинський, Музика: Ігор Поклад
Ой, летіли дикі гуси, Ой, летіли у неділю дощову. Впало пір’я на подвір’я, Закотилось, як повір’я у траву.
Ой, летіли дикі гуси, Ой, летіли дикі гуси через ліс. Не кажи своїй подрузі, Хто тобі корали зоряні приніс.
Як постука нічка темна У віконце знов. Не питай мене даремно Про мою любов.
Ой, летіли в день осінній Дикі гуси до самотньої верби. Там де двоє - там весілля, А де троє - перші ягоди журби.
Ой, летіли до світання Дикі гуси через марево ночей. Бережи своє кохання Ти, дівчино, від корисливих очей.
Гей, летіли понад вечір Дикі гуси через ліс і зелен гай. Ти відкрий подрузі двері, Але серце їй своє не відкривай. * * *
Марічка
Слова: Михайло Ткач, Музика: Степан Сабадаш
В'ється, наче змійка, Неспокійна річка, Тулиться близенько До підніжжя гір; А на тому боці - Там живе Марічка, В хаті, що сховалась У зелений бір.
Як із хати вийде, На порозі стане, Аж блищить красою Щирочинь ріки, А як усміхнеться, Ще й спідлоба гляне: "Хоч скачи у воду!" - Кажуть парубки
Не питайте, хлопці, Чом я одинокий Берегом так пізно Мовчазний ходжу? Там, на тому боці, Загубив я спокій, А туди дороги Я не нажоджу.
Та нехай сміється Неспокійна річка, Все одно на той бік Я путі знайду. Чуєш чи не чуєш, Чарівна Марічко? Я до твого серця Кладук прокладу. * * *
ЧЕРЕМШИНА
Микола ЮРІЙЧУК
Знов зозулі голос чути в лісі, Ластівки гніздечко звили в стрісі, А вівчар жене отару плаєм, Тьохнув пісню соловей за гаєм.
Всюди буйно квітне черемшина, Мов до шлюбу, вбралася калина. Вівчаря в садочку, В тихому куточку Жде дівчина, жде.
Йшла вона в садок повз осокори, Задивилась на високі гори. Де з беріз спадають чисті роси, Цвіт калини приколола в коси.
Всюди буйно квітне черемшина, Мов до шлюбу, вбралася калина. Вівчаря в садочку, В тихому куточку Жде дівчина, жде.
Вже за обрій сонечко сідає, З полонини їй вівчар співає: — Я прийду до тебе, як отару З водопою зажену в кошару.
Ось і вечір, вівці біля броду З Черемошу п'ють холодну воду. У садочку вівчаря стрічає Дівчинонька, що його кохає.
Всюди буйно квітне черемшина, Мов до шлюбу, вбралася калина. Вівчаря в садочку, В тихому куточку Жде дівчина, жде
* * *
ГАНДЗЯ
Денис БОНКОВСЬКИЙ
Чи є в св iт i молодиця, Як та Гандзя б iлолиця? Ой скажiте, добpi люди, Що зi мною тепеp буде?
Гандзя душка, Гандзя любка, Гандзя мила, як голубка, Гандзя pибка, Гандзя птичка, Гандзя — цяця молодичка!
Гандзю моя, Гандзю мила, Чим ти мене напоїла: Чи любистком, чи чаpами, Чи солодкими словами?
Важка моя, гipка доля, Знать, такая божа воля, Щоб нiченьки я не спав, За тобою пpопадав!
Чи я мало сходив свiту, Чи я мало бачив цвiту, Чом калина найкpаснiша, Чому Гандзя наймилiша?
Як на мене щиpо гляне, Сеpце моє, як цвiт, в'яне, А як стане щебетати, Сам не знаю, що дiяти!
Де ж ти, Гандзю, вpодилася, Де ж ти чаpiв навчилася, Що як глянеш ти очима, То заплачу, як дитина!
Гандзю, сеpце-молодичко, Яке ж твоє гаpне личко, I губоньки, i оченьки, I нiженьки, i pученьки!
Гандзю, котку, не цуpайся Та на божу волю здайся, Пpигоpнись до сеpця мого Та не зважай нi на кого.
Коли ж така твоя воля, Щоб ти мене не любила, Лучче ж менi така доля, Щоб злюбила мя могила!
* * *
ПІСНЯ ПРО РУШНИК
Андрій Малишко
Рідна мати моя, ти ночей не доспала, Ти водила мене у поля край села, І в дорогу далеку ти мене на зорі проводжала, І рушник вишиваний на щастя дала.
І в дорогу далеку ти мене на зорі проводжала, І рушник вишиваний на щастя, на долю дала.
Хай на ньому цвіте росяниста доріжка, І зелені луги, й солов'їні гаї, І твоя незрадлива материнська ласкава усмішка, І засмучені очі хороші твої.
І твоя незрадлива материнська ласкава усмішка, І засмучені очі хороші, блакитні твої.
Я візьму той рушник, простелю, наче долю, В тихім шелесті трав, в щебетанні дібров. І на тім рушничкові оживе все знайоме до болю: І дитинство, й розлука, і вірна любов.
І на тім рушничкові оживе все знайоме до болю: І дитинство, й розлука, й твоя материнська любов.
* * *
Апрель ! Громче ! Ирина ! Звонче ! Леон ! В пляс !
Розпрягайте, хлопці, коні
Розпрягайте, хлопці, коні, Та й лягайте спочивать, А я піду в сад зелений, В сад криниченьку копать.
Копав, копав криниченьку У вишневому саду. Чи не вийде дівчинонька Рано-вранці по воду?
Вийшла, вийшла дівчинонька В сад вишневий воду брать, А за нею козаченько Веде коня напувать.
Просив, просив відерочко – Вона йому не дала, Дарив, дарив їй колечко – Вона його не взяла.
“Знаю, знаю, дівчинонько, Чим я тебе розгнівив: Що я вчора ізвечора Із другою говорив.
Вона ростом невеличка, Ще й літами молода, Руса коса до пояса, В косі стрічка голуба”.
* * *
Чоpнiї бpови, каpiї очi
Костянтин ДУМИТРАШКО (народний варіант)
Чоpнiї бpови, каpiї очi, Темнi, як нiчка, яснi, як день! Ой, очi, очi, очi дiвочi, Де ж ви навчились зводить людей?
Вас i немає, а ви мов тута, Свiтите в душу як двi зоpi. Чи в вас улита якась отpута, Чи, може, спpавдi ви знахаpi?
Чоpнiї бpови — стpiчки шовковi, Все б тiльки вами я любувавсь. Каpiї очi, очi дiвочi, Все б тiльки я дивився на вас.
Чоpнiї бpови, каpiї очi! Стpашно дивитись пiдчас на вас: Не будеш спати нi вдень, нi вночi, Все будеш думать, очi, пpо вас
* * *
Несе Галя воду
Несе Галя воду, коромисло гнеться, А за нею Йванко, як 1 барвінок, в'ється.
— Галю ж моя, Галю, дай води напиться, Ти така хороша 2 — дай хоч подивиться!
— Вода у криниці, дістань та й напийся, Як буду в садочку — прийди подивися. 3
— Прийшов у садочок, зозуля кувала, А ти ж мене, Галю, та й не шанувала 4.
— Стелися барвінку, буду поливати, Вернися, Іванку, буду шанувати.
— Скільки не стелився — ти не поливала, Скільки не вертався — ти не шанувала.
2 Та й на тебе, Галю, — дай хоч подивиться! 3 Вода у ставочку, піди та й напийся Вийди у садочок — вийди подивися. 4 — Скільки не виходив, тебе не бувало. Мов барвінок вився, ти не поливала.
* * *
Взяв би я бандуpу
Михайло ПЕТРЕНКО
Взяв би я бандуpу Та й загpав, що знав. Чеpез ту бандуpу 1 Бандуpистом став.
А все чеpез очi… Коли б я їх мав, За тi каpi очi, Душу я б вiддав.
Марусенько, люба, 2 Пожалiй мене, — Вiзьми моє сеpце, Дай менi своє.
Маруся не чує, Серця не дає, З іншими жартує — Жалю завдає.
Де Кpим за гоpами, Де сонечко сяє, Там моя голубка З жалю завмиpає.
Взяв би я бандуpу Та й загpав, що знав. Чеpез тiї очi Бандуpистом став.
Інші відміни: 1 Чеpез ту дiвчину 2 Маpусино, сеpце,
* * *
Стоить гора высокая (слова: Л.Глибов)
Стоить гора высокая Попид горою гай, гай… Зэленый гай, густэсенький, Нэначе справди рай!
Пид гаем вьется риченька, Як скло вода блешить, Долыною зэленою Кудысь вона бижыть.
Край берега, у затышку Привьязани човны, А три верби схилилися, Мов журяться воны.
Шо пройде Красне литечко, Повиють холода, Осыплэтся их лыстячко И понесэ вода…
Журюсь и я над ричкою, Бижить вона, шумыть, А в мэне биднэ сердэнько И млие, и болыть.
Болыть воно та журыться, Шо вэрнеться весна, А молодисть не вэрнеться, Не вэрнеться вона!
|
|
Леон |
...тупо уставившись в весеннее, звезное московское небо, сильно (!!!) выпивший, но напряженно соблюдающий нормы приличия, с влажным от слез чуть придурковато-счастливо-мечтательным вглядом, в давних воспоминаниях о пребывании на Украине и мыслями о ... Доктор напевает себе под нос, с выражением, надеждой и верой:
Дивлюсь я на небо та й думку гадаю: Чому я не сокіл, чому не літаю, Чому мені, Боже, ти крилець не дав? Я б землю покинув і в небо злітав.
|
|
Ludmila |
Доктор Леон, голубчик !
неужто так несбыточно
Что в этом дисгармоничного...a по возвращении и Москва тАкой сладкой покажется. Простите, что вот так, с непрошенным заездом в мечту, я ж в заботах о дыхании |
|
Ева |
Доктору/если он еще не уехал на Майдан
""И не забывай о семье, как ячейке общества, нефть, юстиция и шоу-cтудия имеют гибкое звучание, а семья крепкое, потому всегда накормит ""___Это что у нас такое? Восходящий Уран в Раке в искомой карте? А Солнце - в Водолее..Так? |
|
Доктор |
Я то пел о полетах еще выше !..
Хотя, полнолуние задевает точки в карте Украины, хорошо, если аура Доктора окажется сильнее и эффективнее грамотно отрежиссированных процессов, но резонанс его карты с картой страны удивителен ... Может скорую оказать лучше в августе ?.. |
|
Апрель ![]() |
Профессор, в чем нам на занятия приходить: в жёлтом или голубом? Нам отсюда плохо видно... |
|
Доктор |
Cашенька
Людмила |
|
Доктор |
Интересно наблюдат, как еще одна 8-ка (Cерд-ков), с его то картой и резонансами с другими участниками игры... влезает в историю с тем 8-ком... Ох, ребята...
Апрель, хоть голышем, но готовым к восприятию |
Месяц Свиньи 2025
Психограмма недели с 3 по 9 ноября 2025 года: Ценности - дети или смена поколений
Война как результат экзистенционального кризиса Зеленского и Путина.
Гороскоп на ноябрь 2025
Астро-руно-прогноз для Весов, Скорпионов, Стрельцов, Козерогов, Водолеев, Рыб на ноябрь 2025 года.